zondag 22 maart 2015

Liebster Award, en ik ben genomineerd

Leuk nieuws! Ik ben door Daisy van Molemiekeshobby genomineerd voor een Liebster Award. Ik vond het een grote eer en dus beloofde ik er werk van te maken. Eerst en vooral...


... wat is dat, een Liebster Award?

Een Liebster Award is een award van en voor beginnende bloggers (dus +/-200 volgers of minder) om elkaar beter te leren kennen. De bedoeling is om, als je genomineerd bent, zelf 5-11 andere bloggers te nomineren. Dan beantwoord je de 11 vragen van degene die jou genomineerd heeft (deze vind je op haar blog terug). En als laatste maak je zelf 11 vragen die jouw genomineerden dan (als ze daar zin in hebben) beantwoorden. En zo gaat het als maar verder.De 11 vragen van Daisy en mijn antwoorden:


1) Waarom ben je beginnen bloggen?

Ik leerde haken op school toen ik 12 was. Die zomervakantie kocht ik het haakboekje "dierenvriendjes haken" van Christel Krukkert. Hoewel de doekjes van op school totaal anders waren dan de amigurumi diertjes in het boek leerde ik het toch stap voor stap en helemaal op mijn eentje tot ik zelfs Engelse patronen kon vertalen en zelf dingen kon ontwerpen. Ook duurde het niet lang tot ik de haakblogs ontdekte en vanaf dan begon het te kriebelen om zelf ook zo'n blogje te starten. In het begin was ik daar nog wat onzeker over maar dat was snel voorbij nadat de volgers en reacties binnenkwamen. Elke reactie en nieuwe volger was en is nog steeds heel bijzonder voor mij. En dat is het verhaal achter hoe ik ben begonnen met het bloggen (of toch in het kort want daar kan ik nog veel meer over vertellen... ;) )


2) Waar houd je je mee bezig als je niet blogt? 

Bloggen neemt wel wat tijd in beslag en ik ben ook veel bezig met haken. Ik teken ook wel eens (waarschijnlijk ook al in mijn 100-happy-days-reeks gezien) en ik kijk ook wel eens graag een filmpje, in de cinema of gewoon gezellig thuis. Ik heb ook nog een hobby: dans (klassiek, jazz en hedendaags) en soms ga ik ook eens lopen. Dit natuurlijk allemaal buiten mijn school- en huiswerkuren. Dat is toch al een hele hoop denk ik :)


3) Op welk creatief project van jezelf ben je het meeste trots?

Sinds ik bezig ben met haken, heb ik al veel projecten gedaan maar het meest trots ben ik toch op de kerstmarkt van vorig jaar. Het haken van de diertjes was heel leuk. Samen met mijn mama en een vriendin waren we samen zo'n half jaar bezig. Toen ons kraampje klaarstond, begon ik te twijfelen: zullen de mensen wel kopen? Misschien staat alles hier nog als het gedaan is... Maar uiteindelijk waren we aan het eind van de avond helemaal uitverkocht. Ik was zo fier op mezelf en heel blij... en dat kon je van mijn gezicht aflezen. Meer hierover vind je Hier


4) Mogen we een kijkje nemen in jouw hobbyruimte? Graag zonder vooraf op te ruimen.

Ik sta altijd open om nieuwe mensen te leren kennen en zeker als ze dezelfde interesses hebben als ik. Alleen woon ik in Lennik vlak bij Brussel. Het is misschien een beetje ver om te rijden. Maar wie zin heeft mag altijd eens een mailtje sturen ;)


5) Welk hulpmiddel bij het haken is voor jou onmisbaar geworden?

Dat is een moeilijke vraag. Natuurlijk heb ik veel nodig om te haken. Maar na het basismateriaal zoals haaknaald, naaigaren,... gebruik ik het liefst veiligheisdspeldjes. Ik steek er altijd eentje aan het begin van de toer en zo moet ik niet altijd tellen als ik bvb 10 keer een hele lange rij moet doen. Als ik geen veiligheidspeldjes bij heb, kan het zijn dat ik plots minder zin heb om te haken. Dus dat is het dan: veiligheisspeldjes.


6) Omschrijf jezelf in 3 woorden.

Deze vraag heb ik toevertrouwd aan één van mijn beste vriendinnen en aan mijn mama. Hun antwoord was: trots, creatief en behulpzaam.


7) Wat maakt jou echt gelukkig?

Ik wordt gelukkig van veel verschillende dingen. En dan heb ik het niet over zakgeld of een nieuw computerspelletje ofzo maar eerder leuke/mooie dingen om te zien zoals een speciale zonsondergang, een mooi berglandschap of zelfs heel gewoon mijn eigen kat, slapend op een dekentje. Ik ben heel blij als ik bij mijn vriendinnen ben. Als wij samen zijn gaat er geen minuut voorbij zonder dat we gelachen hebben en dat om de gekste dingen eerst. Maar 1 ding dat mij echt, echt, écht gelukkig maakt: de dag voor een dag waar ik naar uitkijk. Oke, dat klikt een beetje raar, maar echt waar. Als morgen iets leuks gepland is, ben ik vandaag zo blij dat niemand mijn humeur kan verpesten. Uitkijken naar iets maakt mij echt gelukkig.


8) Waarvan ben je bang?

In plaats van er een heel verhaaltje van te maken zoals in de vorige vragen, geef ik deze keer een opsomming van antwoorden. Het ene al wat meer dan het andere maar de volgende dingen blijven beter uit mijn buurt of wordt ik beter niet mee geconfronteerd: spinnen, donkere ruimtes, een computer die uitvalt op het moment dat ik bezig ben met iets dat ik niet kan opslaan, inbrekers en overdreven veel lawaai. Dan denk ik dat er iets gebeurt zonder dat ik het hoor... 


9) Naar wie kijk je het meeste op? Waarom?
Het meeste kijk ik op naar mensen die iets bijzonders doen, iets voor anderen, zonder dat ze er iets voor terug vragen. Mensen die hun vrijwillig in zetten voor het goede doel en er niks voor vragen, zelfs niet in de belangstelling willen staan. Ik kan op deze vraag geen naam als antwoord geven maar wel duidelijk maken wie ik bedoel.


10) Wat zou je nog heel graag willen leren?

Later wil ik graag zo veel mogelijk verschillende talen kennen. Zodat ik, waar ik ook op reis ga, altijd kan praten in de taal van dat land. Als ik 1 taal mocht kiezen zou ik graag Japans leren. Ik weet niet waarom juist die taal maar ik vind het iets moois hebben. Ik denk trouwens dat als ik later tijd heb, ik avondles Japans ga volgen.


11) Wat weten we nog niet van jou?

Heel veel haha. Wat haken betreft zullen jullie vrijwel alles over mij weten. Maar mijn blog is natuurlijk geen biografie van mezelf dus buiten mijn creatieve bezigheden zijn er natuurlijk nog andere dingen. Bij deze geef ik er eentje vrij: Soms, als ik een mooie film of musical heb gezien, ben ik jaloers op de acteurs en actrices. Dan denk ik "Dat wil ik ook doen" Maar soms is het leuker om één droom te hebben waar je veel plezier aan hebt dan zoveel dingen te willen dat je niet meer weet waar eerst aan te denken. Wanneer ik naar een film kijk, beeld ik me in dat ik het hoofdpersonage ben en dan ben ik, zonder dat iemand anders het merkt, even een actrice. Dan komt mijn droom gedurende 2a3 uurtjes uit ;) En echt waar, dit heb ik nog niet aan veel mensen gezegd omdat ik er gewoon nooit aan dacht dat te doen. Bij deze weten jullie, mijn volgers, iets over mij dat mensen uit mijn familie misschien niet weten ;)

En dan nu mijn genomineerden:

-CreAnka van http://crea-warboel.blogspot.nl/  op deze blog vond ik al veel leuke ideetjes. Ik ben blij dat ik volger van haar ben, ze heeft vaak leuke ideeën.


-Lize van http://bonjoli.blogspot.be/ zij maakt hele leuke haakwerkjes. Deze blog is een bom van inspiratie.-Deborah van http://deborahhaakt.blogspot.be/ ook op deze blog vind je leuke haakwerkjes en originele ideetjes.-Crealice van http://crealice123.blogspot.be/ deze blogster beperkt zich niet alleen tot haken, maar ook kaartjes maken, snailmailen en veel andere creatieve dingen komen er aan bod.-En als laatste nog Monique van http://amigurumihaaksels.blogspot.be/ zij heeft zelfs al een eigen boekje laten maken over gehaakte bungeldiertjes. Ze maakt echt prachtige dingen, je moet zeker eens een kijkje nemen op haar blog.Hier zijn mijn vragen voor jullie:

1) Waarom ben je beginnen bloggen?
2) Welk gevoel heb je wanneer je een reactie krijgt op één van je blogberichten?
3) Waar ben je naast haken/andere creatieve dingen  nog zoal mee bezig?
4) Wat vind je het mooiste aan de natuur?
5) Laat de persoon die jou het beste kent je in 3 woorden omschrijven. Niet vals spelen ;)
6) Wat is voor jou het leukste om te doen na een zware/lastige werkdag?
7) Als de wereld morgen zou vergaan,wat zou je vandaag dan nog doen?
8) Niet denkend aan het budget of de afstand, naar welk land wil je graag eens naartoe?
9) Waarvan ben je het meeste bang?
10) Naar wie kijk je het meeste op? En waarom?
11) a) Wat was het mooiste moment uit je leven tot nu toe?
      b) Wat was het mooiste blogmoment in je blogleven ;)? (extra vraagje voor als je wilt)

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden. Ik hoop dat we na dit projectje elkaar een beetje beter kennen en we met evenveel/of zelfs nog meer plezier verder gaan met het bloggen. Ik kan het alleszins niet missen, dat heb ik de laatste maanden gemerkt ;) 

Heel veel plezier allemaal!

Groetjes Elisa 

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met de award voor jouw gezellige blog. Leuk om zo wat meer over jou te lezen. Dat jullie met kerst al jullie werk hebben verkocht is echt knap gedaan. Hopelijk gaat niet iedere lezer je mailen voor een afspraak om jouw werkplek te bewonderen :)). Dan wordt het bij jouw thuis wel heel druk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Elisa,
  Ik ben al eens eerder genomineerd voor een Liebster-award en heb daarom toen al vragen beantwoordt en bedacht op mijn blog.
  Ik vind het heel leuk en lief dat je mij genomineerd hebt, maar ik wil er niet nog een keer een bericht over op mijn blog plaatsen. Wel wil ik graag je vragen beantwoorden, daarom doe ik dat hier. Ik hoop dat je dat niet erg vindt.
  1) Waarom ben je beginnen bloggen?
  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik (via iemand die vaak in de winkel kwam waar ik werkte) er achter kwam dat je via het volgen van blogs op allerlei leuke ideeën kan komen! Ook zag ik toen pas dat je via het volgen van blogs ontwerpers kan ontdekken, daardoor nieuwe patroontjes kan ontdekken en bovendien kan zien hoe mensen dezelfde projectjes als jijzelf haken, terwijl ze er toch compleet anders uitzien!

  2) Welk gevoel heb je wanneer je een reactie krijgt op één van je blogberichten?
  Dat is altijd zo fijn! Het betekent dat mensen echt de moeite genomen hebben om je bericht te lezen en dan óók nog de moeite hebben genomen om daarop te reageren. Heel stom, maar ik betrap mezelf er ook wel op dat ik niet reageer op blogberichten die ik wel erg leuk vind. Dan denk ik terug aan mijn gevoel wanneer iemand gereageerd heeft, en plaats ik vaak toch een reactie :)

  3) Waar ben je naast haken/andere creatieve dingen nog zoal mee bezig?
  Naast haken ben ik veel bezig met het afronden van mijn studie (Pabo) en met allerlei activiteiten en leidinggeven bij scouting.

  4) Wat vind je het mooiste aan de natuur?
  Ik houd van de schoonheid van de natuur. Het is zo puur, en pure natuur ruikt lekker. Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan en lekker te fietsen of te wandelen. Wanneer ik buiten ben en van de natuur kan genieten, word ik oprecht vrolijk en gelukkig. Dat is waarom ik ook zo van geocachen (soort schatzoeken haha) houd. Je komt daardoor op plekken (in de natuur) waar je normaalgesproken niet zou komen.

  5) Laat de persoon die jou het beste kent je in 3 woorden omschrijven. Niet vals spelen ;)
  Ik moest er zelf erg om lachen; mensen-mens, sociaal, betrokken. Het klopt wel heel erg hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 6) Wat is voor jou het leukste om te doen na een zware/lastige werkdag?
  Op de bank neerploffen met een dekentje en een grote kop thee. En dan lekker haken of blogs of pinterest afspeuren op zoek naar inspiratie.

  7) Als de wereld morgen zou vergaan,wat zou je vandaag dan nog doen?
  Jeetje wat een lastige vraag... Ik denk dat er niet zo veel meer uit me zal komen en dat ik vooral de hele dag mijn vriend en ouders zou knuffelen en zo veel mogelijk van mijn vrienden nog zou proberen te zien.

  8) Niet denkend aan het budget of de afstand, naar welk land wil je graag eens naartoe?
  China! Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd al iets gehad met China. Ik zou er ontzettend graag ooit eens heen willen. Ik houd van Chinese kunst, van Chinese voorwerpen en van Chinees eten... Bovendien lijkt het me geweldig om door bijvoorbeeld Bejing heen te lopen.

  9) Waarvan ben je het meeste bang?
  Ik ben bang dat dat toch echt knallende ballonnen zijn.....

  10) Naar wie kijk je het meeste op? En waarom?
  Ik kijk op naar mensen die goed zijn in voor zichzelf opkomen. Ik ben daar niet zo goed in en zie graag in waarom anderen bepaalde dingen doen en kan mezelf dan nog wel eens wegcijferen.

  11) a) Wat was het mooiste moment uit je leven tot nu toe?
  Het mooiste moment uit mijn leven tot nu toe, pfff ik kan niet echt kiezen. Ik geniet van het geven en krijgen van vriendschap en liefde. Daar geniet ik elke dag weer van. Een van de mooiste momenten was dat ik vorig jaar met mijn vriend een slotje aan de slotjesbrug in Praag gehangen. Lekker cliché maar het voelde zo goed.

  b) Wat was het mooiste blogmoment in je blogleven ;)? (extra vraagje voor als je wilt)
  Ik houd van extra vragen, kan me namelijk goed voorstellen dat je dat doet. Ik kan zelf nooit kiezen en doe liever ook én én in plaats van of.
  Het mooiste blogmoment was misschien wel het ontdekken dat ik opeens 10 volgers had. Ik kreeg echt het idee dat ik 'ertoe deed'. Mensen vonden mijn berichtjes leuk genoeg om me te volgen. Daar doe je het toch voor...

  Eliza, ik hoop dat je tevreden bent met de antwoorden, die ik dus hier geschreven heb in plaats van op mijn blog.
  Ik wil je heel erg bedanken voor het nomineren, echt heel erg leuk!
  Veel succes en plezier met bloggen en vast wel tot ziens in blogland.

  Liefs, Deborah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Deborah,
   Tuurlijk begrijp ik je en het is volgens mij ook niet de bedoeling om een tweede keer mee te doen.
   Ik ben heel blij dat je toch de moeite hebt gedaan om mijn vragen te beantwoorden.
   Heel erg bedankt!

   Groetjes Elisa

   Verwijderen
 4. Hoi,
  ik kom voor het eerst eens kijken op jouw blog en vind dat je het fantastisch doet, en zéker voor jouw leeftijd! Knap werk!
  Ik ben deze maand pas gestart met bloggen over haken en ook een beetje over breien, als je zin en tijd hebt, kom je ook maar eens kijken:
  http://katkatkatoen.blogspot.be
  Groetjes,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte proficiat met je Award groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen